Asma Tavan İmalatında Kontrol Edilmesi Gerekenler

Asma Tavan İmalatında Kontrol Edilmesi Gerekenler
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

1- Asma tavan montajının son aşamasında paneller, temin edilebilecek toz tutmayan eldivenler (pamuk esaslı) ile monte edilmelidir. Daha sonra olabilecek tüm panel söküm ve takım işlemlerinde de bu eldivenler kullanılmalıdır.

2- Metal tavanda panel yüzeyleri, gerektiğinde aşındırıcı özelliği olmayan ve (seyreltilmiş) ev tipi deterjan/temizlik maddeleri kullanılarak, yumuşak bir bez yardımı ile yüzeye ve boyaya zarar vermeden silinebilir. Silinen yüzeyler en son olarak, güderi veya süet esaslı bez ile silinerek yüzeydeki nem ve toz alınmalıdır.

3- Taşıma ve depolama esnasında metal asma tavan panelleri taşyünü ya da diğer plakalardan farklı olarak köşelerinden değil, ortalarından zarar görebiliriler. Buna önlem olarak depolanacak karton ambalajlı metal tavan panellerinin, paletlerinden indirildikten sonra kutuların dikey konumda istiflenmesi ve kutuların paletten ayrılmaması önerilmektedir.

4- Danogips paneller, rulo fırça kullanılması koşuluyla tekrar tekrar boyanabilir. Boyama işlemi, panellerin akustik performansını olumsuz etkilemez.

5- Danogips Designpanel ve Tectopanel’e min. radyus 150 cm olmak koşuluyla, rahatlıkla kavisli formlar verilebilir.

6- Ecophon panellerin üzerindeki akustik Akutex T uygulaması, panelin toz tutmasını engeller. Böylelikle paneller, rengini uzun süre korur ve daha uzun ömürlü olur.

7- Bütün plakaların uygulanacakları mekanda paketlerin açılmadan 24 saat süre ile bekletilmesi, böylece ortamın koşullarına uyum sağlaması gereklidir.

8- %100 nem dayanımına sahip taşyünü plakalar (Ceramaguard veye Newtone) özel “Non-Corrosive” taşıyıcılar ile kullanılmalıdır.

9- Owa plakalar “White Wool” olarak adlandırılan, bazalt içermeyen, özel olarak üretilen ve plakaların akustik ve yangın dayanımı konusunda yüksek teknik değerlere ulaşmasını sağlayan bir taşyününden üretilmektedir.

10- Taşyünü plakalarda “Yıkanabilir” kelimesi, sabunlu ve nemli bir süngerle 500 defa silinmesinden sonra yüzeyinde yıpranma veya bozulma olmaması anlamına gelir. Basınçlı su ile yıkanabileceğini ifade etmez.

11- Köşebentler duvara en fazla 45 cm. aralıkla vidalanmalıdır.

12- Ana taşıyıcıyı destekleyen en uçtaki askı telinin duvardan uzaklığı en fazla 60cm olmalıdır.

13- Tegular plakaların basamaklı köşebent ile kullanılması, plakaların kesilmesinden sonra kenarlarda daha düzgün bir görünümün oluşmasını sağlayacaktır.

14- Askı yaylarının nem, sıcaklık değişimleri gibi korosif etkilerden ötürü sürekliliğini yitirerek taşıyıcı özelliğini kaybetmemeleri için korozyona karşı bir kaplayıcı madde ile kaplanmış olması gereklidir. Korosif koşullarda en iyi dayanımı fosfat kaplı yaylar göstermektedir.

15- Depodan aldıracağınız Taşyünü Plaka siparişlerinizde yüklenmek üzere gelen aracın; yükleme yapılacak kasa zeminin düzgünlüğü, kasasının su geçirmeyecek şekilde kapalı olması veya plakaları naylon ile iyice örtmesi, malzeme boşaltımı aşamasında kartonların köşeleri üzerinde yuvarlanmaması önemlidir.

admin
Merhaba ben Metehan Özdemir. İnşaat Yüksek Mühendisiyim. 2005 yılından bugüne kadar sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarıma aralıksız devam etmekteyim…
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.