Çin’den yüksek kapasiteli biyoenerji hamlesi

Çin, alternatif elektrik kaynakları bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi de inek gübresinden yüksek verimlikli elektrik üretimi yapacak.

Çin’den yüksek kapasiteli biyoenerji hamlesi
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Son yıllarda enerji kaynakları ile ilgili yaşanılan sorunlar giderek artıyor. Elektrik üretiminde yararlanılan kaynaklar da yaşanılan bu sorunlar sebebiyle kısıtlı bir hal almaya başladı. Hal böyle olunca konuyla yakından ilgilenen büyük şirketler ve ülkeler, enerji krizine çözüm bulmak ve yeni kaynaklar yaratmak için arayış içine giriyorlar. Bu arayışların bir neticesi olarak Çin’de ilginç bir kaynak yaratıldı.

Biyokütle RNG Kojenerasyon Projesi, Saman ve İnek Gübresinden elektrik üretiyor

Elektrik ihtiyacını karşılayabilmek için alternatif çözümler arayan uzak doğunun kadim devleti Çin, bu konuda bulduğu ilginç bir çözüm ile gündeme geldi. China Energy Construction tarafından tasarlanan Anhui Wuhe Modern Energy RNG kojenerasyon projesi, elektrik üretiminde ham madde olarak inek gübresi ve saman kullanıyor.

Ülkenin en büyük ve tek biyokütle RNG kojenerasyon projesi olma özelliğini taşıyan yapı, önemli bir elektrik kaynağı olma yolunda hızla ilerliyor. Öyle ki şirket yetkililerine göre projenin toplam enerji kapasitesi 9 megawatt gücünde. Projede herhangi bir sorun yaşanmaması halinde bu gücün daha da büyümesi hedefleniyor.

Çin medyası ve Çinli bilim adamları, projeden oldukça umutlu. Zira proje hayata geçtiğinde, Çin’in yüksek teknoloji ve ekipman imalat sanayileri için elektrik üretecek. Öyle ki ülkede kömürle çalışan elektrik santrali, Çin’in mevcut kaynaklardan en önemlisi konumunda.

Çin’de son dönemde, enerji üretiminde yeşil ve düşük karbonlu kalkınma eğilimi ön plana çıkmaya başladı. Öyle ki tam çaplı şebeke bağlantılı güneş enerjisi üretimi son bir yılda yüzde 25 oranında bir artışa sahne oldu. Ayrıca yine önemli bir alternatif enerji kaynağı olarak rüzgar enerjisinden elde edilen enerjide de yüzde 40’lık bir artış söz konusu.

Benzer İçerik: https://www.insaatim.com/lule-tasi-tozundan-gunes-enerjisi-hucresi-uretildi-106714/

Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.