› Forumlar › İnşaat Bilimi › Yapı Fiziği › Ses Yalıtımı › Jeneratör Ses Yalıtım
- Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 4 yıl önce nurullah temmuz tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
Jeneratör odalarında ses izolasyonunun nasıl yapıldığını anlattık. Uzun müddetler süresince profesyonel kadromuz ile hizmetinizdeyiz. Her çeşit Jeneratör Ses Yalıtım hizmeti verilir.
Bir jeneratör odasında tesirli bir ses izolasyonu gerçekleştirilebilmesi için yapılması şart olan ilk iş, jeneratör kuralının yüzer döşeme olarak inşa edilmesidir. Yüzer döşeme, betonarme plaka (kural) ile betonarme döşeme arasında 60 mm. kalınlığında hafif polietilen köpük levha yerleştirilerek yapılır.
Ekstrüde polietilen köpükler, gri renkte olacak ve farklı firmalarca hafif polietilen köpük biçiminde olacak şekilde üretimi olan levhalar üst taraftan gelen darbeleri amortisör gibi davranarak emile eder ve sesin alt tabakaya geçmesini engeller. Ayrı olarak, kapalı hücre yapısı sayesinde bu levhalar ıslanmaz, basınca dayanıklıdır.
Jeneratör Ses Yalıtım
Derz mastiğinin çatlama olmadan çalışması için dolgunun derinliği derz derinliğinin yarısı civarında olmalıdır. Dolgu fitili çapı, derz genişliğinden %30 daha kalın seçilmelidir. Polietilen dolgu fitili, mastik yüzeye yapışmamakta ve derz içinde ayrı bir şekilde çalışırlar. Böylelikle hem fazla mastik tüketimi önlenmiş hem de daha uzun ömürlü derz dolgusu yapılmış olur.Mastik ve polietilen dolgu fitili sıvının derz boşluğuna akmasını jeneratörün kapı aralayacağı titreşimlerin engellenmesine, makine kullanım ömrünün daha da uzun uzadıya olmasını sağlar, bakım giderlerini azaltan titreşim tedbire levhalar, kullanılır.
Jeneratör Ses Yalıtımı Nasıl Yapılmaktadır
Jeneratör Ses Yalıtım yapılırken alt ve üst tabakaları kauçuktan, orta kısmı ise tabii mantardan üretilmekte olan titreşim tedbire levhalarının, makinelere, her ayağına 25 mm taşacak biçimde konumlandırılması yükün dağıtılması açısından uygun olacaktır.Gürültülü ve aşırı sesli ortamlarda, jeneratör odaları gibi, salt surette akustik önlemler dahilinde gürültü düzeyi düşürülmeli ve yankılanmalar azaltılmalıdır. Akustik tedbir olarak iç yüzeylerde ses emici malzemeler kullanılmalıdır.
Jeneratör odası ses yalıtımında, ses köprüleri olmaması için ve plastik başı olan dübeller ile 50 mm çapındaki taş yünü ile birlikte tuğla duvar üzerine kurulur. Plastik başlı dübellerin yansımaya kapı aralamaması için açıkta kalan yüzeyleri yanmaz akustik köpüklerle (NFAF) kaplanmalıdır.
Bulunan yapı kapısının ve panjur kanatları da hava akışına engel olmayacak bir biçimde rahatlıkla kesilip şekil verilebilir hale gelir, su ve yağ geçirimsiz olması, kir ve tozdan etkilenmemesi hasebiyle minimum 10 mm kalınlığı olması lazım yanmaz akustik köpük ile kaplanmalıdır.
Kapı düz yüzeyinin yanmaz akustik köpüklerle jeneratör ses yalıtımı olması da ses yalıtımlıda daha da tesirli olacaktır. Jeneratör havalandırma boruları, tuğla duvar geçişlerinde, yüksek sıcaklığa dayanıklı olması hasebiyle taş yünü ile kaplamalıdır.
- YazarYazılar