İnşaat sektörü güven vermedi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından geçtiğimiz günlerde açıkalnan verilere göre, inşaat sektörü güven endeksi, 1,1 oranında artış göstererek 88,0 değerini aldı

İnşaat sektörü güven vermedi!
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 26 Ağustos 2024 tarihinde, Ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endeksi verileri açıklandı.

Açıklanan verilere göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Ağustos ayında, aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 2,0 oranında azalarak 111,8 değrini, inşaat sektöründe yüzde 1,1 oranındaki artışla 88,0 değerini, Perakende ticaret sektöründe ise yüzde 0,8 oranında artarak 107,9 değerini aldı.

Mevsim Etkilerinden Arındırılmış Güven Endeksleri-Ağustos 2024

İnşaat Sektörü Güven Vermedi

İnşaat sektörü ise yüzde 1,1 oranında yaşanan artışla 88 değerini alırken, 100’den küçük değer alarak sektördeki kötümserliği işaret etti.

Hizmet sektöründe Ağustos ayında bir önceki ay olan Temmuz ayına kıyasla son 3 aylık dönemde iş durumu yüzde 1,5, son 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep yüzde 2, gelecek 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi ise yüzde 2,4 oranında azalış gösterdi.

Perakende ticaret sektöründe son 3 aylık dönemde iş hacmi-satışlar yüzde 0,9, mevcut mal stok seviyesi yüzde 1,3 oranında azalırken, gelecek 3 aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi yüzde 4 oranında önemli bir artış gösterdi.

İnşaat sektöründe ise alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi yüzde 1,2, gelecek 3 aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisinde yüzde 1 oranında artış gösterdiği tespit edildi.

Benzer İçerik:

Alıntı:https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Hizmet,-Perakende-Ticaret-ve-%C4%B0n%C5%9Faat-G%C3%BCven-Endeksleri-A%C4%9Fustos%202024-53632

Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.