Norveç’li şirket sayesinde uçan binalar gökyüzünü kaplayacak

Norveçli bir firma olan Framlab büyük şehirlerdeki yer problemini çözmek için ilginç bir projeye imza attı. Projede hedef zeplinler yardımıyla “uçan ev” yapmak.

Norveç’li şirket sayesinde uçan binalar gökyüzünü kaplayacak
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Norveç merkezli tasarım ve araştırma stüdyosu olan Framlab, şehilerdeki caddelerin yüzlerce metre yukarısındaki boşluklarda uçan binalar inşa etmek istiyor.

Firma, metropollerde binalar arasındaki boşlukları zeplinlerle aynı teknolojiye dayanan, yüzen binalarla kapatmayı amaçlıyor.

Binalar helyum gazıyla havada kalacaklar

Framlab’in Oversky olarak adlandırdığı yeni projede, binaların helyum gazıyla havada durması amaçlanıyor.

Firma yetkililerince konu hakkında yapılan açıklamada, uçan binaların havadan hafif ve atıl helyumdan oluşan kapalı karbon fiber hücrelerle inşa edileceği ve bu teknolojinin oldukça güvenli olduğu bilgisi paylaşıldı. Ayrıca yine proje yetkilileri, binaları “Bulut manzarası oluşturacak yeni bir kamusal alan projesi” olarak tanımladı.

Bilim-kurgu film sahnelerini anımsatan bu binaların, ofis veya bireysel oda görevi görecek çeşitli modüllerin Tetris misali birleştirilmesiyle inşa edileceği ifade edildi.

Bununla birlikte, gökdelen gibi yüksek binalar içerisinde inşa edilmesi planlanan uçan binalar, çevrelerindeki sabit yapılara merdivenlerle bağlanacak.

Firma, bu projeyi özellikle iklim krizine karşı kentsel mücadelede yeni bir araç olarak görüyor. Bu uçan binaların kentsel ısı adalarının sayısını azaltacağı ve bunun insanlık için büyük katkı sağlayacağını belirtiyor.

Benzer İçerik

Alıntı: https://www.cnnturk.com/video/dunya/norvecli-firma-yer-problemini-ucan-binalarla-cozecek

Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
    1. furkan esen dedi ki:

      Ne gerek var?
      Gereksiz ve bir o kadar da saçma.
      Derdi dünya olanın … 🙂

      1. Emrah Anıl Demir dedi ki:

        Açıkçası uygulanabilir mi? Uygulansa tercih edilir mi bende çok merak ediyorum. Ama bence de çok ütopik

    2. Güneş dedi ki:

      İlginç konuları tercih etmeniz çok hoş teşekkürler mühendis bey .

      1. Emrah Anıl Demir dedi ki:

        Elimizden geldiğince ilginç ve öğretici yazılarla siz kiymetli okuyucularımızın beğenisini kazanmaya çalışıyoruz