📢
wc maliyet hesaplama
WC Tadilatı Metraj ve Maliyet Hesaplama Sayfamız Açıldı! Ücretsiz Hesapla!
inşaat online hesaplama
Tüm Online Hesaplamaları Ücretsiz Kullanabilirsiniz. Online Hesapla!

Otel Yapılarında Asansör ve Yürüyen Merdiven Güvenliği

Otel yapılarında asansör ve yürüyen merdiven kazalarını önlemek için hem bina işletmelerinin hem de kullanıcıların alması gereken önlemler bulunmaktadır.

Otel Yapılarında Asansör ve Yürüyen Merdiven Güvenliği
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kent hayatının vazgeçilmez ve hatta temel ihtiyacı haline gelen düşey taşıma sistemleri, otel yapılarında da yoğun bir şekilde hem yolcu taşınması için hem de servis amaçlı kullanılmaktadır. Bu sistemler kullanırken daha dikkatli ve bilinçli olunması yaşanabilecek kazaları da önleyecektir.

Asansör ve yürüyen merdivenlerden kaynaklanan kazalar, eksik ve hatalı bakımların, kontrollerin yanı sıra kullanıcıların dikkatsizliği ve basit hatalarından dolayı da gerçekleşmektedir. Katlarda asansör kabinine giriş çıkışlarda ayakkabıların ara boşluğa sıkıştırılması, kapanmaya başlayan kapıları tekrar açmak için kat çağrı butonu yerine vücudun bir uzvunun kullanılması, yürüyen merdivenlerde el bandının tutulmaması, basamak kenarlarındaki boşluklara dikkat edilmemesi, çocukların tek başına asansör ve yürüyen merdivenlere binmesi, bu basit ama yaralanma veya ölümle sonuçlanabilecek, kullanıcı kaynaklı hataların başında gelmektedir.

Toplumun kullanımına açık yapılardan biri olan otellerde kalan misafirler belli bir süreliğine otelde konaklamaktadır. Genellikle oteldeki asansörleri ilk defa ya da uzun bir aradan sonra kullanan misafirler, asansör kabini içindeki muayene etiketine dikkat etmeli, şüphelendikleri durumları otel görevlileri ile paylaşmalı, oteldeki asansörlerin çağrı ya da yönlendirme sistemleri konvansiyonel çağrı sistemlerinden farklı ise bunların çalışma sistemi ile ilgili görevlilerden yardım almalıdır. 

Herkesin Üzerine Düşen Sorumluluklar Var

Yaşanabilecek kazaların önüne geçebilmek için hem bina işletmelerinin hem de kullanıcıların alması gereken bazı önlemler bulunmaktadır. İşletmeler, bunlar ile sınırlı kalmamak üzere asansörlerin aylık periyodik bakımlarını düzenli olarak yaptırmalı, değişmesi gereken parçaları zamanında değiştirmeli, yıllık güvenlik muayenelerini aksatmamalı ve kendi çalışanlarına asansör çalışma ve güvenliği konusunda eğitimler aldırmalıdır. 

Bunların yanı sıra işletmeler, yapılan aylık periyodik bakımların kalitesini bağımsız ve tarafsız bir kuruluşa denetletebilir. Bu sayede işletmeler, hem yıllık bakım ve yedek parça maliyetlerini düşürmüş hem yapılan bakımların kalitesini artırmış ve optimum seviyeye çıkarmış hem de misafirlerine ve çalışanlarına güvenli ve konforlu bir seyahat sağlamış olacaktır. Asansör kullanıcıları ise asansörlere veya yürüyen merdivenlere giriş-çıkışlarda dikkatli olmalı, kullanım kılavuzlarında yazan talimatlara mutlaka uymalı ve çocuklarını da bu doğrultuda eğitmelidir.

Alıntı: bi_özet gayrimenkul gazetesi, sayı:9

https://biozetgayrimenkul.files.wordpress.com/2020/02/bog_09_aralik2019_web.pdf

Asansörler hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Benzer İçerik

admin
Merhaba ben Metehan Özdemir. İnşaat Yüksek Mühendisiyim. 2005 yılından bugüne kadar sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarıma aralıksız devam etmekteyim…
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.