📢
wc maliyet hesaplama
WC Tadilatı Metraj ve Maliyet Hesaplama Sayfamız Açıldı! Ücretsiz Hesapla!
inşaat online hesaplama
Tüm Online Hesaplamaları Ücretsiz Kullanabilirsiniz. Online Hesapla!

Tapu ve kadastroya çok boyut geliyor

Türkiye’nin 2028 yılına kadar çok boyutlu kadastro sistemine geçmesi planlanıyor. Plan çerçevesinde ülke genelinde taşınmaz değer haritaları oluşturulacak.

Tapu ve kadastroya çok boyut geliyor
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz günlerde yayımladığı 2024-2028 Stratejik Eylem Planı’nda; geleceğin modern kadastrosundan beklenen gereksinimlerin ve ihtiyaçların doğru bir şekilde karşılanabilmesi için arazinin tüm boyutlarındaki bilgileri içererek yönetebilecek bir yapıya kavuşturulması gerektiği belirtildi. Bu kapsamda da çok boyutlu kadastro sistemine ivedilikle geçilmesi gerektiği ifade edildi. Stratejik eylem planına göre, çok boyutlu kadastronun ülkemizde uygulanmasına yönelik idari, hukuki ve teknik bir rapor hazırlanarak gerekli teknik ve hukuki çalışmalara başlanılması gerektiği söylendi. Raporlamaların ardından üç boyutlu şehir modelleri ile kadastro altlıklarının entegrasyonu sağlanarak altyapı ve deniz kadastrosunu içeren çok boyutlu kadastro sistemi hızla kurulacak. Tüm ülke genelinde tek koordinat sistemine geçilerek kesin sayısal verilere ve bilgilere rahatca ulaşılabilecek.

Değer Bilgi Merkezi Geliyor

Stratejik Eylem Planı kapsamında Türkiye’de taşınmaz değer haritaları oluşturulacak. Bu haritalarda kullanılabilecek sağlıklı bir veri havuzunun oluşturulabilmesi için Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne entegre bir Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi’nin kurulması da öncelikli hedefler arasında yer alıyor. Bu sayede gayrimenkul değer değişimlerinin takip edileceği, emlak piyasasında spekülatif amaçlı fiyat artışlarının engelleneceği, bilirkişi raporlarına altlık oluşturulacağı belirtildi. Türkiye için uygun toplu değerleme modelinin geliştirilmesi asli hedefler arasında.

Vatandaş Verileri Kolayca Anlayacak

Hızlı ve kaliteli hizmet sunumu için var olan uygulamaların mümkün olduğunca vatandaşın kolayca anlayacağı şekilde iyileştirilmesi de asli hedefler arasında. 3 boyutlu bilgi sistemi kurularak sanal gerçeklik ya da hologram teknolojileri ile arazide ve taşra birimlerinde vatandaşlara görselleştirilmiş anlaşılabilir ve güvenilir veriler sağlıklı bir şekilde sunulacak.

Benzer İçerik

Alıntı:https://www.tkgm.gov.tr/projeler/3-boyutlu-kent-modelleri-ve-kadastro-projesi

Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.